TP-Link Tapo C225 V1 Güvenlik ve Bebek Kamerası İncelemesi

TP-Link Tapo serisinden C225 model güvenlik kamerasını inceledik ve kullanım alanlarından bahsettik.

TP-Link Tapo C225 güvenlik kamerasının fiyat bilgisi için tıklayın.

TP-Link Tapo C225 İncelemesi

Çocuk, bebek ya da evcil hayvan gibi ilgilenmeniz gereken, bir gözünüzü ayıramayacağınız mutluluk verici sorumluluklarınız için akıllı bir kamera kullanabilirsiniz. Sayısız bebek kamerası seçeneği var ve her birinde yararlı, farklı yanlar mevcut. Ancak biraz daha yetenekli ve bebek büyüdüğünde de güvenlik kamerası olarak işe yarayacak, çok amaçlı bir model bakıyorsanız C225 yüksek görüntü kalitesi, farklı gece görüş modları ve akıllı tespit özellikleriyle İsviçre çakısı gibi bir kamera.

Özellikle akıllı takip, insan, hayvan ya da araç algılama gibi gördüğünü tespit etme özellikleri ilgi çekici ve çok başarılı çalışıyor. ML yani Machine Learning algoritmaları, günümüzde yaygın olarak AI yani yapay zeka olarak adlandırılıyor. Kamera kendi algılayıcısı üzerindeki canlıları bu şekilde tespit edebildiği için de bize istediğimiz durumda ve zaman aralığında uyarı verebiliyor. Bildirim yönetimi, yerel kayıt ve bulut kayıt seçenekleri var. İnsan, hayvan, araç, çizgi geçme gibi tespitler var. Tespit yeteneklerinin bu kadar gelişmiş olması güzel, bir zamanlar bu kadar özellik sadece oldukça pahalı kurumsal fabrika güvenlik sistemlerinde sunuluyordu. Bugün belki bebek kamerası olarak alacağınız bir cihazda var.

Elbette ağlama tespiti de mevcut! Ve miyavlama, havlama… Akıllı bir ev için Tapo uygulamasından robot süpürgeyi, ışıkları, kameraları ve ağ ürünlerini kontrol edebilmek çok güzel. Elbette elektrik ve internet olması gerekiyor. Bunların kesilmemesi ya da yedekli olması, altyapı meselesi cihazın işi değil, bize bağlı faktörler.

Cihaz kutudan microSD kart olmadan geliyor, bulut kayıt için aylık abonelik ile sınırsız bulut depolama sunuyor. Telefondan her an erişip bakabilseniz de arşivlemek için bir bellek kartı almanız ya da bir aylık deneme süresini ücretsiz kullandıktan sonra ücret ödemelisiniz. Dahili bir güvenlik sistemi yerine bu tarz kameraların en büyük eksileri bunlar, içerisinde dahili bir depolama da olmaması, ücretsiz ağa kayıt gibi bir özellik doğrudan sunmaması. Yani içine kayıt yaparsanız ve kamerayı biri alıp götürürse ne olur sorusunun yanıtı çok basit: Görüntüler gider. Ya erişilmesi zor bir yere koymalı, ya uzağa da kaydetmeli ya da uyarı anında görüntüyü almalısınız. Hiçbir güvenlik önlemi atlatılamaz değil. Öte yandan sizin kafa rahatlığınız, iç huzurunuz ve aklınıza takılırsa açıp bakabilmeniz için çok yararlı bir araç. Dakika başı açıp bakmamak için de başta anlattığımız algılama özellikleri çok güzel.

Öte yandan tak ve çalıştır kolaylığı, ethernet olmadan Wi-Fi üzerinden, sadece bir güç adaptörüyle ve masa üzerinde ya da duvara monte ederek istediğiniz yerden kullanabilmeniz yararlı.

TP-Link Tapo C225 ile ilgili bir eksi de belki bu V1 ve V2 meselesi, Apple HomeKit desteği V2’de var, V1 ise Google Home ve Amazon Alexa ile bağlanabiliyor ama Homekit ile uyumsuz. Bu yüzden alırken altındaki sürüme bakmayı unutmayın, satıcıya sattığı ürünü sorun, bilmeyen yerden değil bilen ve bildiren yerden almayı tercih edin. Elbette bu tarz sürüm çeşitlendirmeleri kafa karıştırabildiği için sevilmiyor, ancak temel fark oldukça basit olduğu için burada büyük değil.

Diğer eksi Yıldız Işığı Modu’nun her ışık koşulunda çalışmaması. Siyah beyaz Infrared modu yanında düşük ışıkta renkli foto ve video çekmeye imkan tanıyan bu mod, bazı ışık koşullarında açtığımızda renkli gece görüntüsü verirken, C225 sonra tekrar siyah beyaz gece görüşüne döndü.

C225’in en önemli farkları üzerindeki kolayca basılabilen gizlilik tuşu, takip hareketlerinin hızlı ve iyi çalışması, çözünürlük ve görüntü kalitesinin yüksekliği oluyor. Bu tarz akıllı özelliklerin gerçekten işlevsel olarak bildirimleri kontrol etmekte ve azaltmakta ya da çoğaltmakta kullanılabilmesi de ürüne değer katıyor. Daha önce incelediğim C200 modelinden sonra çok daha gelişmiş olan C225’i 2023 sonu, 2024 başı için beğendiğimi, Technopat olarak da test ve çekimlerde ekibin de onayladığını rahatlıkla söylebilirim.

  • 00:00 – TPLink Tapo C225
  • 00:17 – Normal kameradan farkı ne?
  • 00:55 – Neden ihtiyaç duyuluyor?
  • 01:59 – Teknik özellikler
  • 02:31 – Gizlilik modu
  • 03:15 – Konumlandırma seçenekleri
  • 03:46 – Tapo uygulaması
  • 05:50 – Cloud özelliği
  • 08:20 – 2K çözünürlük
  • 08:50 – Modlar
  • 09:22 – Diğer ayarlar
  • 12:31 – v1 ve v2 sürümleri
  • 13:30 – Kimin için
  • 14:15 – Anahtar özellikler
  • 14:50 – Özet
  • 15:38 – Kapanış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir