Yıllarca dahilerle çalıştı: Yale Üniversitesi profesörüne göre yüksek zeka belirtisi 4 garip alışkanlık

Dehanın Doğası: Yale Üniversitesi’nden Çarpıcı Tespitler

Yale Üniversitesi’nde “Dehanın Doğasını Keşfetmek” adlı dersin profesörü Craig Wright, aynı zamanda “Dehanın Gizli Alışkanlıkları” adlı kitabın yazarı toplumun garip olarak nitelendirdiği 4 alışkanlığın dahilerin ortak alışkanlıkları olduğunu açıklıyor.

Takıntılık

Craig Wright, dahiliğin anlık bir yetenek olmadığını, uzun süren bir zihinsel hazırlık sürecinin sonucu olduğunu belirtiyor. Ona göre, “Eureka anı” dediğimiz o an, aslında uzun bir kuluçka döneminin zirvesidir. En zeki bireyler bile tutkulu ve sabırlı bir çalışmayla başarıya ulaşır. BBC’ye verdiği röportajda ise tutkunun, sıkı çalışma ile gelişen ve bir şeyi sevmekten takıntıya dönüşen güçlü bir itici güç olduğunu vurguluyor. Dahileri ileriye taşıyan en önemli faktörün, bu tür bir saplantı ile motive olmaları olduğunu belirtiyor.

Wright, farklı alanlarda deneyim kazanmanın, yaratıcılığı artırdığı ve hedeflere ulaşmada daha etkili bir yol sunduğunu söylüyor. Farklı tutkulara sahip olmanın, bireylere başarıya giden yolda yardımcı olabileceğini savunuyor.

Tırnak Yeme Alışkanlığı

Psikoloji Today’e göre, tırnak yeme alışkanlığı patolojik bir ağız alışkanlığıdır ve bireylerin streslerini hafifletmek için kullandığı bir yöntemdir. Araştırmalar, bu alışkanlığa sahip kişilerin mükemmeliyetçi eğilimler gösterebileceğini ortaya koyuyor.

UNIR Psikoloji Fakültesi’nden bilişsel gelişim profesörü Sylvia Sastre-Riba, mükemmeliyetçiliğin yüksek zekalı bireylerde mükemmelliğe ulaşmada önemli bir faktör olduğunu ifade ediyor. Tırnak yeme alışkanlığının yaratıcılığı artırabileceğini ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu belirtiyor.

Yalnız Çalışma Tercihi

Araştırmalar, üstün yeteneklere sahip bireylerin çevresel uyaranlara karşı daha duyarlı olduğunu gösteriyor. İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nde yapılan bir çalışma, yüksek duyusal hassasiyet ile yüksek zeka arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koyuyor.

Daha zeki bireylerin yüksek sesler, parlak ışıklar ve kalabalık ortamlardan rahatsızlık duymalarının sebebinin, duyusal bilgileri daha derinlemesine işlemeleri olduğu belirtiliyor. Bu durum, neden genellikle yalnız ve sessiz alanlarda çalışmayı tercih ettiklerini açıklıyor.

Kendi Kendine Konuşma Alışkanlığı

Araştırmalar, kendi kendine konuşmanın düşünme, hafıza ve algılama becerilerini güçlendirebileceğini gösteriyor. Wisconsin ve Pensilvanya Üniversiteleri tarafından yapılan bir çalışmada, nesnelerin isimlerini yüksek sesle söylemenin, nesneleri hatırlama ve geri çağırma yeteneklerini artırdığı tespit edildi.

Élice Psicología uzmanları, kendi kendine konuşmanın bireylerin daha akıllı ve organize tepkiler geliştirmesine yardımcı olduğunu, motivasyonu artırdığını ve düşünme süreçlerini iyileştirdiğini belirtiyor.

Related Posts

Teknoloji pazarında dengeler değişiyor! OpenAI’dan Google’a rakip yapay zekalı tarayıcı

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, Chromium tabanlı ve yapay zekayla entegre yeni bir web tarayıcısı üzerinde çalışıyor. Hedef, Google Chrome’un hâkimiyetine son vermek ve reklam pazarında dengeleri değiştirmek.

Apple, Çin’de düşüş eğiliminde olan iPhone satışlarını artırdı

Apple, ABD ve Çin arasındaki gerilimden en çok etkilenen şirketlerden biriydi. Özellikle iPhone, Çin’de uzun bir süredir ilk sırada satmıyor. Hatta milyonlarca kullanıcısını da kaybetmiş durumda. Ancak yeniden yükselişe geçti.

Xiaomi’den rekabeti kızıştıracak yeni ürün! Satışa sunuldu

Teknolojinin hızlı bir şekilde günlük yaşantıda kullandığımız cihazlara da entegre edilebiliyor oluşu, gelişen teknolojiye daha fazla alan açıyor. Bu kapsamda yeni bir hamlede teknoloji devlerinin arasında yer alan Xiaomi’den geldi. Şirket,temel ses …

Kredi kartının ön yüzündeki 16 rakam bu anlama geliyormuş

Kredi kartlarının ön yüzünde yer alan 16 haneli sayı rastgele değil, her rakamın belirli bir anlamı var. Bankalararası tanımlamalardan güvenlik kodlarına kadar uzanan bu sayı dizisinin şifrelerini çözüyoruz.

Şehir Katili bilim dünyasını alarma geçirdi: Bütün uyduları yok edebilir

Bilim dünyası, 2032 yılında Ay ile çarpışma rotasında seyreden 2024 YR4 kodlu “Şehir Katili” lakaplı asteroit için alarmda. Yakın zamanda yapılan gözlemler, bu çarpışmanın gerçekleşme olasılığını yüzde 3.8’den yüzde 4.3’e yükseltti. Başlangıçta Dünya …

ChatGPT’yle konuşup başka birine dönüşenler anlattı: Eşiyle boşanan bile var

Hayatımıza hızla dahil olan yapay zekanın en çok kullanılan uygulamalarından biri ChatGPT… Ancak bu bot ile uzun süreli ve derin sohbetler, sınırları zorlayan etkiler bırakabiliyor. Aralarında evliliği biten, gerçeklik algısı sarsılan ve bunalım yaşayanların da bulunduğu bazı kullanıcılar, yaşadıkları sıra dışı deneyimleri paylaştı.

vozol 12000