Ubisoft batıyor mu? 10 yılın dibini gördü

Oyun dünyasının en çalkantılı şirketlerinden biri olan Ubisoft, geçtiğimiz günlerde paylaştığı mali rapor sonrasında işlerin iyiye gitmediğini gösterdi. Bunun üzerine Ubisoft hisse fiyatı yüzde 14 oranında düşüş yaşayarak 2015 seviyelerine geriledi.

Ubisoft hisse fiyatı beş yılda yüzde 500 düştü

Ubisoft hisseleri 2018’den bu yana değerini yaklaşık yüzde 500 kaybetti. En son değer kaybı ise şirketin en büyük iki oyunu olan Star Wars: Outlaws ve Assassin’s Creed: Shadows ile yaşanan skandallardan kaynaklanıyordu.

Star Wars Outlaws, fragmanlarına göre oldukça farklı bir oyun olmasıyla eleştiri yağmuruna tutuldu. Oyuncular; rakiplerin yapay zekasını ve oyunun grafiklerini beğenmedi. Ayrıca PC’de optimizasyon sorunları yaşayarak performans kaybı yaşattı.

Assassin’s Creed: Shadows’da ise durum daha da ilginç. Feodal Japonya’da siyahi bir suikastçı olması, oyuncular tarafından soru işaretiyle karşılandı. Hatta bazı oyuncular, bu durumun değiştirilmesini talep eden dilekçeler bile yazdı.

Bain & Company’nin finansal tahminlerine göre, küresel oyun gelirleri önümüzdeki birkaç yıl içinde yıllık bileşik büyüme oranı cinsinden yüzde 9’u görecek. Bu da oyun gelirlerinin 2022’deki 199 milyar dolardan 2027’de 307 milyar dolara fırlayacağı anlamına geliyor.

Öte yandan Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, GTA 6 gibi büyük oyunların piyasaya sürüldüğünde genel olarak oyun sektörüne olumlu etkileri olduğunu belirtti. “Genel olarak bu durum, tüm piyasa için olumlu oluyor ve bu dönemde çıkan diğer oyunlar da genellikle çok iyi performans gösteriyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir