Trump Biden’ın Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

Trump, Biden’ın Yapay Zeka Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik düzenlemeyi kaldırmayı ve yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Trump yönetiminin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Biden döneminde uygulamaya konulan kısıtlamaların kaldırılacağını ve yerine yeni bir düzenleme getirileceğini açıkladı.

Hazırlanan yeni düzenlemenin mevcut kademeli sistemin yerine geçeceğini belirten sözcü, yetkililerin mevcut kurallardan memnun olmadığını ve uygulanabilir olmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Yeni kuralların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmezken, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğü belirtildi.

“Amerikan İnovasyonunu Engelleyecek”

Ticaret sözcüsü, “Biden’ın yapay zeka kuralı aşırı karmaşık, aşırı bürokratik ve Amerikan inovasyonunu engelleyecek. Bu kuralı, Amerikan inovasyonunu serbest bırakan ve Amerikan yapay zeka hakimiyetini sağlayan çok daha basit bir kuralla değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Trump’ın Orta Doğu gezisi öncesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yapay zeka çip alımını kısıtlayan politikalara itiraz ettiği biliniyordu.

Joe Biden’ın yapay zeka çip ihracatı için getirdiği sıkılaştırma kararının 15 Mayıs‘ta yürürlüğe girmesi planlanıyordu.

Biden’ın Getirdiği Kısıtlamalar Üç Kademeden Oluşuyordu

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevinin son günlerinde yapay zeka çip ihracatını kısıtlayan üç kademe getirmişti.

Biden’ın açıkladığı kısıtlamalar üç kademeden oluşuyordu:

  • Birinci kademede, 17 ülkenin ve Tayvan’ın sınırsız çip alabileceği belirtilmişti.
  • İkinci kademede, diğer 120 ülkenin çip alımlarının sınırlamaya tabi tutulacağı açıklanmıştı.
  • Üçüncü kademede ise Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi endişe duyulan ülkelerin çip ihracatından men edileceği belirtilmişti.

Related Posts

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

SPK’den kripto platformlarına yeni denetim düzenlemesi

Sermaye Piyasası Kurulu, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyet izni alabilmesi için rezerv kanıtı denetimini zorunlu hale getirdi. Denetimlerde, kripto cüzdanlar ve müşteri varlıklarının birebir doğrulanması şartı getirilirken; süreçler, bağımsız denetçilerle ve rastgele seçilecek tarihlerde yürütülecek.

Aşk, her eve lazım…

Aslında bütün dinlerin ortak kavramlarındandır: Aşk… Dört çeşidi olduğundan söz edilir; 1. İlahi aşk, 2 . Memleket aşkı , 3. Aile, dost, insana karşı aşk, 4. Karşı cinse duyulan aşk… İslamiyet’te vardır… Hele de tasavvufta… Hinduizm’de mebzul miktarda bulunur… Hele de Hindistan’da… Farklı inanç ve uygulamaların bir arada bulunduğu büyük bir dini çeşitliliğe sahiptir, dünyanın en büyük dinlerinden dördünün, yani Hinduizm , Budizm , Jainizm ve Sihizm ’in doğum yeridir Hindistan… Ayrıca hatırı sayılır

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: İstifa dilekçesine bunları yazan kıdem tazminatı hakkını kaybediyor

Kıdem tazminatı yalnızca işten çıkarılanlara değil, haklı nedenle istifa eden çalışanlara da verilebiliyor. Ancak istifa dilekçesine yazılacak yanlış bir ifade, hem tazminat hakkını kaybettirebilir hem de işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü doğurabilir. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, çalışanların en sık yaptığı hatalara dikkat çekti.