İstanbul ve İzmir’den akın akın gidiyorlar

Kuş Cenneti Milli Parkı: Doğaseverlerin Vazgeçilmezi

Balıkesir’in Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırlarında bulunan Kuş Cenneti Milli Parkı, İstanbul ve İzmir gibi çevre illerden gelen doğa tutkunlarının ilgi odağı haline geldi. Doğanın kalbinde saklı bu güzellik, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçileri etkileyici manzarasıyla büyülemeye devam ediyor.

Özellikle tatil günlerinde yoğun ilgi gören Kuş Cenneti Milli Parkı, kış aylarında bile doğal güzelliğiyle büyülemeyi sürdürüyor. Kış mevsiminde yaz aylarına nazaran daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Kuş Cenneti, koruma altındaki parklar arasında önemli bir yere sahiptir.

KUŞ CENNETİ MİLLİ PARKI

Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir ilinin Manyas Kuşgölü’nün kuzeydoğusundaki Marmara Bölgesi’nde konumlanmıştır. Park, Manyas, Gönen ve Bandırma arasında yer almaktadır.

Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı, Kuşgölü’nün kuzeydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Bandırma-Balıkesir karayolunun 15. kilometresinden güneye sapan 3 kilometrelik bir yolla Kolşehir’e ulaşılabilir. Resmi Gazete’de yayınlanarak sınırları genişletilen parkın alanı 24047 hektara ulaşmıştır.

Kuş Cenneti’nin “Millî Park” ilan edilmesinin temel nedeni, barındırdığı zengin kuş türleridir. Türkiye’deki millî parklar arasında en küçük olan Kuş Cenneti, genişletilen alanında 16400 hektarlık bir göl alanına ve hazine arazilerine ev sahipliği yapmaktadır.

Küçük olmasına rağmen, Kuş Cenneti ülkemizin en popüler millî parklarından biridir. Bandırma Kuşcenneti’nin konumu, 1939 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Curt Kosswig ve eşi Leonore Kosswig tarafından keşfedilmiştir. Kosswick’in çalışmaları sonucunda “Kuşcenneti” adını alan park, doğa severler arasında hızla popülerlik kazanmış ve 1959 yılında Millî Park ilan edilmiştir.

Related Posts

Bakan Yumaklı: 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Bankası iş birliğiyle uygulamaya alınan 400 milyon dolar bütçeli İklime Dirençli Ormancılık Projesi’nin ormancılık tarihinin en kapsamlı ve stratejik projelerinden biri olduğunu belirterek, “Bu proje kapsamında, 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımızın doğrudan veya dolaylı olarak bu projeden etkilenmesini sağlayacağız” dedi.

Hibrit ve elektrikli araçların kiralama pazarında büyüme! Yüzde 10’u geçti

TOKKDER, bağımsız araştırma şirketi NielsenIQ işbirliğiyle hazırladığı, bu yılın birinci çeyrek sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, operasyonel araç kiralama sektörü bu yılın ilk çeyreğinde geçen …

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji projelerinde izin süreçlerinin hızlanacağını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji ve maden alanlarında yatırımların önünü açacak düzenlemeler içeren kanun teklifinin Meclise sunulduğunu belirterek, “İzin süreçleri hızlandırılacak.” ifadesini kullandı

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü yüzde 177 büyüdü

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü, teknolojik gelişmeler ve ülkenin enerji politikalarıyla son 10 yılda yüzde 177 büyüyerek 13 bin 376 megavat oldu.

Euro, dolar karşısında son 7 haftanın zirvesinde

Faiz indirimi beklentileriyle güçlenen euro/dolar paritesi 1,1539 seviyesine çıkarak 22 Nisan’dan bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Bakan Şimşek’ten flaş KKM açıklaması! Sona mı eriyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV’de ekonomideki gelişmelere dair değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek, tartışmalara neden olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şimşek, “Kur korumalı mevduat …