Deprem bölgesinde yapılandırma taksitleri uzatıldı

Maraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Maraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halinin devamına karar verilen borçluların yapılandırma kanunlarına göre ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri yeniden belirlendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

AA’nın aktardığı habere göre; Söz konusu kararla, mücbir sebep halinin devamına karar verilen borçluların bu yerlerdeki dairelere mücbir sebep hali süresince 7256 ve/veya 7326 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında ödemeleri gereken taksitlerinin ödeme süreleri uzatıldı.

Bu çerçevede, mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar devamına karar verilen borçluların, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki dairelere (alacaklı idarelere) ilgili kanunlar kapsamında 6 Şubat 2023 ile 31 Mayıs 2025 tarihleri arasında ödemeleri gereken taksitlerinin (ödeme süresinin son günü mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe rastlayanlar dahil), birincisinin (peşin ödeme dahil) mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen Haziran 2025’te, sonraki taksitlerin ise bu ayı takip eden aylık dönemler halinde ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca, mücbir sebep hali 31 Mayıs’a kadar uzatılan borçluların, ilgili kanunlar kapsamında alacakları yapılandırılan il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları dahil tüm alacaklı idarelerin anılan şehirlerdeki dairelerine ödeyeceği taksitlerin ödeme sürelerinde de uzatmaya gidildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca 6 Şubat 2023 tarihindeki depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ilan edilen mücbir sebep hali bazı mükellefler için 31 Mayıs 2025 tarihine kadar uzatılmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Bakan Yumaklı: 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Bankası iş birliğiyle uygulamaya alınan 400 milyon dolar bütçeli İklime Dirençli Ormancılık Projesi’nin ormancılık tarihinin en kapsamlı ve stratejik projelerinden biri olduğunu belirterek, “Bu proje kapsamında, 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımızın doğrudan veya dolaylı olarak bu projeden etkilenmesini sağlayacağız” dedi.

Hibrit ve elektrikli araçların kiralama pazarında büyüme! Yüzde 10’u geçti

TOKKDER, bağımsız araştırma şirketi NielsenIQ işbirliğiyle hazırladığı, bu yılın birinci çeyrek sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, operasyonel araç kiralama sektörü bu yılın ilk çeyreğinde geçen …

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji projelerinde izin süreçlerinin hızlanacağını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji ve maden alanlarında yatırımların önünü açacak düzenlemeler içeren kanun teklifinin Meclise sunulduğunu belirterek, “İzin süreçleri hızlandırılacak.” ifadesini kullandı

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü yüzde 177 büyüdü

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü, teknolojik gelişmeler ve ülkenin enerji politikalarıyla son 10 yılda yüzde 177 büyüyerek 13 bin 376 megavat oldu.

Euro, dolar karşısında son 7 haftanın zirvesinde

Faiz indirimi beklentileriyle güçlenen euro/dolar paritesi 1,1539 seviyesine çıkarak 22 Nisan’dan bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Bakan Şimşek’ten flaş KKM açıklaması! Sona mı eriyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV’de ekonomideki gelişmelere dair değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek, tartışmalara neden olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şimşek, “Kur korumalı mevduat …