18 yaşını dolduranlar dikkat: Çalışmadan emeklilik… Kimler yararlanabilir

Çalışmadan Emeklilik için Kimler Yararlanabilir?

Sosyal güvenlik mevzuatına göre emeklilik için belirli şartlar bulunmaktadır. Emeklilik için gerekli olan prim ödemeleri, isteğe bağlı sigorta yoluyla da yapılabilmektedir.

18 Yaşını Dolduran Herkes Emeklilik İçin Adım Atabilir

18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı, isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emeklilik sürecine başlayabilir. Bu durum gençler için de geçerlidir. Gençler, sosyal güvenceyi elde ederken aynı zamanda emeklilik hakkı kazanmaktadırlar.

İsteğe Bağlı Sigorta Kimler İçin Uygundur?

Türkiye’de ikamet eden ancak zorunlu sigortalı olmayı gerektirmeyen, az çalışan veya tam gün çalışmayan, emekli olmayan ve 18 yaşını dolduran kişiler isteğe bağlı sigortadan yararlanabilirler.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İsteğe bağlı sigorta için başvuru yapmak isteyenler, ilgili belgelerle birlikte ikamet ettikleri sosyal güvenlik merkezlerine veya il müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır.

Ödenmesi Gereken Prim Miktarı

İsteğe bağlı sigorta primi, belirlenen prime esas kazancın yüzde 32’si olarak hesaplanmaktadır. 2025 yılı için aylık en az ödeme tutarı 8.321 TL’dir.

Ödeme Koşulları ve Sonlandırma

İsteğe bağlı sigortalılığı sonlandırmak isteyenler, belirli koşullara tabidir. Primlerini eksiksiz ödemeyenler için çeşitli seçenekler sunulmaktadır.

Evde Çalışanlar da Sigortalanabilir

Evde küçük işler yaparak para kazananlar da primlerini ödeyerek sigortalı olabilirler. Bu durum, sağlık hizmetlerinden ve emeklilik imkânlarından faydalanmalarını sağlar.

Yenilikler ve Gençlere İş İmkanı

Üniversite öğrencileri, ev kadınları ve engellilere yarı zamanlı iş imkânları sunulmaktadır. Sosyal hizmetler, kütüphane ve eğitim gibi alanlarda çalışma imkânı sağlanmaktadır.

Ücret ve Çalışma Koşulları

Gençlere aylık 15 bin lira ücret ödenerek, iş imkânları genişletilmektedir. Ev kadınlarına ve çocuk sahibi kadınlara da evden çalışma olanağı sunulmaktadır.

Related Posts

Bakan Yumaklı: 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Bankası iş birliğiyle uygulamaya alınan 400 milyon dolar bütçeli İklime Dirençli Ormancılık Projesi’nin ormancılık tarihinin en kapsamlı ve stratejik projelerinden biri olduğunu belirterek, “Bu proje kapsamında, 14 ilde, 7 milyon hektar ormanlık sahada faaliyetler yürüteceğiz. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımızın doğrudan veya dolaylı olarak bu projeden etkilenmesini sağlayacağız” dedi.

Hibrit ve elektrikli araçların kiralama pazarında büyüme! Yüzde 10’u geçti

TOKKDER, bağımsız araştırma şirketi NielsenIQ işbirliğiyle hazırladığı, bu yılın birinci çeyrek sonuçlarını içeren “TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, operasyonel araç kiralama sektörü bu yılın ilk çeyreğinde geçen …

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji projelerinde izin süreçlerinin hızlanacağını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji ve maden alanlarında yatırımların önünü açacak düzenlemeler içeren kanun teklifinin Meclise sunulduğunu belirterek, “İzin süreçleri hızlandırılacak.” ifadesini kullandı

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü yüzde 177 büyüdü

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü, teknolojik gelişmeler ve ülkenin enerji politikalarıyla son 10 yılda yüzde 177 büyüyerek 13 bin 376 megavat oldu.

Euro, dolar karşısında son 7 haftanın zirvesinde

Faiz indirimi beklentileriyle güçlenen euro/dolar paritesi 1,1539 seviyesine çıkarak 22 Nisan’dan bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.

Bakan Şimşek’ten flaş KKM açıklaması! Sona mı eriyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV’de ekonomideki gelişmelere dair değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek, tartışmalara neden olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Şimşek, “Kur korumalı mevduat …